dimecres, 3 de desembre del 2008

Quatre sense sostre al dia deixen de viure al carrer

Durant el primer trimestre de l’any, gairebé 400 persones s’han reinserit a la societat. L’Ajuntament va atendre 3.000 indigents l’any passat.

Centenars de sense sostre vaguen diàriament pels carrers de Barcelona (en van atendre 3.000 l’any passat) buscant un lloc per dormir. Segons la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament, una mitjana mensual d’entre 800 i 900 persones viuen, actualment, a la via pública.

Malgrat aquestes dramà-tiques xifres, un dada encoratjadora és que quatre sense sostre al dia aconsegueixen reinserir-se a la societat. Així, en el primer trimestre del 2006, 398 persones (quatre al dia) van abandonar definitivament el carrer a Barcelona.

102 indigents han completat el procés de reinserció i tenen una font relativament estable d’ingressos (una pensió no contributiva o un contracte laboral).

Seguiment per la ciutat

Un equip municipal de 30 educadors socials recorren cada dia la ciutat per fer un seguiment de les persones sense llar i els ofereixen anar a un lloc d’acollida.

Un cop accepten dormir a centres municipals, se’ls anima a entrar en plans d’inclusió, com participar en tallers de recerca d’habitatge, feina o d’atenció sociosanitària, entre d’altres. Segons el regidor de Benestar Social, Ricard Gomà, un 10% estan en situació crònica al carrer i, per tant, «és complicat tractar-los».

http://www.20minutos.es/noticia/127192/0/reinserit/societat/indigents/